Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Vil du vite hvordan du kan holde deg skadefri?

Vil du vite hvordan du kan holde deg skadefri?

Introduksjon

En ny oversiktsartikkel i regi av Senter for idrettsskadeforskning på forebygging av akutte idrettsskader oppsummerer dagens kunnskap.

Denne artikkelen bør være interessant for alle som ønsker en oppdatering av fagkunnskap om skadeforebyggende tiltak uansett idrett: trenere, utøvere, medisinsk personal, foreldre men også politiske organer.

 

For hver av kroppsdelene beskriver artikkelen de mest vanlige idrettsskadene, deres risikofaktorer og skademekanismer, men ikke minst hva du kan gjøre for å unngå hyppige og alvorlige idrettsskader.

 

Skadeforebyggende tiltak inkluderer:

 

(1) Bruk av hensiktsmessig utstyr individuelt tilpasset utøveren

 

(2) Fair Play - overholde regler

 

(3) Øvelsesprogrammer tilpasset risikofaktornene til utøveren

 

Forfatterne av artikkelen var Kathrin Steffen, Thor Einar Andersen, Tron Krosshaug, Grethe Myklebust og Roald Bahr, alle fra Senter for idrettsskadeforskning, og Evert Verhagen og Willem van Mechelen fra VU Medical Centre and EMGO Insitute i Amsterdam.

 

Les artikkelen i European Journal of Sport Science.

 

Mange eksempler på hvordan du kan holde deg skadefri finner du også på www.skadefri.no. Hovedmålgruppen er alle aktive, trenere, ledere og foreldre i norsk idrett.

 

 

SKADEFRI er utviklet for å gi norsk idrett på alle nivå lett tilgang på oppdatert informasjon om idrettsskader – med vekt på øvelsesprogram og andre tiltak for å forebygge de mest vanlige og mest alvorlige skadene.

 

Sidene inneholder et vell av informasjon for den som er på jakt etter å lære mer om de vanligste skadene som skjer i forbindelse med idrett og fysisk aktivitet. Målet med sidene er å nå frem til utøvere og trenere med praktisk, brukerrettet informasjon; treningsprogrammer og praktiske tips.