Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Verdens fremste idrettskirurger og fysioterapeuter i Oslo

Verdens fremste idrettskirurger og fysioterapeuter i Oslo

Introduksjon

Verdens fremste idrettskirurger og fysioterapeuter er samlet i Oslo 8.-12. juni til den 14. utgaven av ESSKA-kongressen.

2000 kirurger og fysioterapeuter fra over 70 land er samlet i Oslo Spektrum og Radisson Plaza Hotel for å utveksle erfaringer og diskutere siste nytt innen idrettskadeforskning.

 

I løpet av den fem dager lange kongressen vil det bli holdt flere hundre forelesninger.

 

Rundt 800 forskningsrapporter blir presentert på postere som henges opp i Oslo Spektrum og Radisson Plaza Hotel.

 

Kongressen ledes av Lars Engebretsen som er president i ESSKA.

 

- Denne konferansen er veldig viktig for utviklingen av forskningen innenfor idrettskader. Det er mange nye forskningsresultater som diskuteres, og man ender ofte opp med anbefalinger til nye behandlings- og forebyggingsmetoder av idrettsskader, sier Engebretsen.

 

Det blir mange interessante forelesninger om kirurgisk og konservativ behandling av idrettsskader, risikofaktorer og forebygging av ulike idrettskader, stamcelleforskning og hvordan man ved hjelp av hjertescreening kan redusere plutselig hjertedød blant toppidrettsutøvere.

 

Blant foredragene er også fire oversiktsforedrag som er verdt å få med seg: Elizabeth Arendt (USA), Jan Victor (Belgia), Savio Woo (USA) og Roald Bahr (Norge).

 

En del av det store programmet er også et 2-dagers fysioterapiprogram med foredrag og workshop om skadeforebygging og -rehabilitering med primært fokus på underekstremitets, skulder-, og seneskader.

 

Det er vanskelig å trekke frem alle høydepunktene i programmet, men et høydepunkt blir uten tvil "Star Paper sesjonen" hvor de beste 6 av totalt 1200 innsendte frie foredrag blir presentert.

 

Som en stor glede for Norge og Senter for idrettsskadeforskning er foredraget til Eirik Kristianslund plukket ut til denne sesjonen.

 

Last ned programmet.

 


ESSKA (The European Society of Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy) ble stiftet i 1984 og er en organisasjon med fokus på utdanning, forskning samt klinisk og vitenskapelig utveksling mellom de ulike Europeiske landene i knekirurgi, artroskopi og idrettsskader.