Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Vellykkede intervjuer gjennomført med 866 FIS World Cup utøvere

Vellykkede intervjuer gjennomført med 866 FIS World Cup utøvere

Introduksjon

Forskergrupper fra Senter for idrettsskadeforskning har gjennomført svært vellykkede intervjuer med hele 866 World Cup-utøvere omkring skader disse måtte ha pådratt seg gjennom 2006/2007-sesongen. Intervjuene dekket alle World Cup-utøvere fra ni av de største nasjonene innen FIS, og inkluderte alle disipliner; alpint, langrenn, hopp, kombinert, freestyle og snowboard.

Utøverne ble intervjuet ved åtte ulike stevner i Europa og USA. Utøverne er spurt om de har opplevd skader gjennom sesongen, omstendighetene omkring hver skade, skadens alvorlighetsgrad (uttrykt som antall dager utøveren ikke har kunnet trene eller konkurrere), så vel som den spesifikke diagnosen. Lagenes trenere og fysioterapeuter er i tillegg intervjuet om utøvere som ikke kunne avslutte sesongen på grunn av skader eller av andre grunner.


Forskergruppene er møtt med stor interesse og velvilje fra utøvere, trenere, arrangører og øvrig støtteapparat. Intervjuene er del av en validering av FIS Injury Surveillance System (ISS). FIS ISS ble etablert i 2006 av det internasjonale skiforbundet i samarbeid med Senter for idrettsskadeforskning og med økonomisk støtte fra DJO Incorporated. DJO Incorporated er en ledende, idrettsmedisinsk utstyrsprodusent med bl.a. ortoser som DonJoy og støtter bl.a. forskningsprosjekt innen skadeforebygging og behandling av idrettsskader.

 
Formålet med FIS ISS er å registrere og analysere skader hos topputøvere innen ski og snowboard for i fremtiden å bruke denne kunnskapen til å forebygge slike skader.

 
Foreløpige resultater vil bli presentert for den medisinske komiteen i FIS under FIS-kongressen i Portoroz i mai, or mer detaljerte analyser av skademønsteret i hver enkelt gren vil bli presentert for de ulike disiplinkomiteene under deres møter i september i Zurich.

 

Les mer om prosjektet her.