Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Spesialnummer om idrettsskader hos barn og ungdom publisert i Fysioterapeuten

Spesialnummer om idrettsskader hos barn og ungdom publisert i Fysioterapeuten

Introduksjon

Et spesialnummer med tema barn/ungdom og idrettsskader har blitt publisert i Fysioterapeuten. Juniutgaven av Fysioterapeuten inneholder flere artikler fra Senter for idrettsskadeforskning, som tar sikte på å bevisstgjøre fysioterapeuter og å spre kunnskap om at forebygging virker!

Hvert år er det registrert 63.400 idrettskader i Norge, og et stort antall av de som rammes er barn og ungdom. Det utføres årlig ca. 400 korsbåndsoperasjoner på ungdom under 20 år. En slik operasjon, pluss forsikringsutbetaling og rehabilitering, koster ca. en halv million kroner. I tillegg til store kostnader for samfunnet kommer også faren for varige helseproblemer for den enkelte. Idrettsskader, som for eksempel i fremre korsbånd, øker risikoen for artrose i knærne senere i livet.
 

Men forskning viser at kne- og ankelskader kan forebygges, og dette bør være en naturlig del av treningen fra 10-12 års alder. Allsidig trening og aktivitet er også en svært viktig del av det å forebygge idrettsskader.

 

Hvilken rolle har fysioterapeuten i dette arbeidet? Formidling av kunnskap til utøvere, trenere og klubber er en stor utfordring. Med dette spesialnummeret tar Fysioterapeuten sikte på å bevisstgjøre fysioterapeuter og å spre kunnskap om at forebygging virker!

 

 

Les hele spesialnummeret her.