Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Senter for idrettsskadeforskning 10 år

Senter for idrettsskadeforskning 10 år

Introduksjon

I alt 55 gjester var samlet da Senter for idrettsskadeforskning feiret sitt 10-års jubiléum sammen med Seksjon for idrettsmedisin på Kleivstua 10.-12. mai.

Senter for idrettsskadeforskning ved Norges idrettshøgskole ble startet i 2000 med et arbeidsmøte på Nedre Berg Gård på Brøttum ved Lillehammer.

 

Siden mai 2000 har det to ganger årlig blitt gjennomført arbeidsseminar for alle medarbeidere ved Senter for idrettsskadeforskning.  

 

I tillegg til senterets medarbeiderne inviteres også 2-4 utenlandske og 4-6 norske etablerte forskere med relevant spisskompetanse.

 

I anledning sitt 10-års jubiléum inkluderte gjestelisten i år Domhnall MacAuley, redaktør av British Medical Journal, Karim Kahn (til høyre), redaktør av British Journal of Sports Medicine, og professor Heather McKay fra Centre for Hip Health and Mobility, University of British Columbia, Canada.

 

I tillegg kom også Evert Verhagen fra the EMGO Institute i Amsterdam. Evert var også en del gruppen som var samlet på senterets første seminar i 2000; den gangen som stipendiat.

 

Hoveddelen av tiden på disse seminarene benyttes til presentasjon av prosjektplaner- og resultater fra både stipendiater og forskere, etterfulgt av diskusjon av enkeltprosjekter. I tillegg bidrar de inviterte utenlandske forskere med oversiktforelesninger innen sine spesialområder.

 

Seminarene har vært svært vellykkede og vurderes til å være en nøkkelfaktor for å oppnå god kvalitet på forskningen som gjennomføres ved både Senter for idrettsskadeforskning og Norges Idrettshøgskole. Dette bidrar igjen til at forskningen blir lagt merke til internasjonalt. 

 

En stor norsk suksesshistorie, skriver Domhnhall MacAuley, redaktør i BMJ om Senter for idrettskadeforskning i sin blogg på BMJ.com.

 

MacAuley (til høyre) deltok nå for andre gang på arbeidsseminaret til Senter for idrettskadeforskning.

 

I bloggen påpeker MacAuley at forskerne og forskningen ved senteret har vært og er banebrytende og ledende innen sitt fagfelt idrettsmedisin. Senter for idrettskadeforskning med lederne Roald Bahr og Lars Engebretsen i spissen blir framhevet som nytenkende, nøyaktige, og åpne ovenfor andre forskermiljø internasjonalt.

 

- Dr. MacAuley er selv kjent som en pionér innen 'evidence-based sports medicine', og det er selvsagt hyggelig at han gir oss et positivt skussmål. Men det viktigste han har bidratt med under sitt Oslobesøk i forrige uke, er tilbakemeldinger til alle våre stipendiater om planlagte og pågående prosjekter ved seksjonen.

 

- Jeg er sikker på at vi alle er inspirert til å strekke oss enda litt lengre for å gjennomføre viktige og gode studier i årene som kommer, sier Roald Bahr.

 

Les bloggen til Dr MacAuley.

  

Kleivstua 2010

  

 

Brøttum Gård 2000