Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Roald Bahr ny leder i FIVB's medisinske kommisjon

Roald Bahr ny leder i FIVB's medisinske kommisjon

Introduksjon

Professor Roald Bahr, leder av Senter for idrettsskadeforskning, ble valgt til ny president i det internasjonale volleyballforbundets (FIVB) medisinske kommisjon i løpet av FIVBs verdenskongress 2006, holdt i Japan oktober 23. - 25., 2006

Den 30. FIVB verdenskongress satte en ny rekord i institusjonens historie med 192 nasjonale volleyballforbund representert. Den største deltakelse noensinne på FIVB-kongressen representerer nesten 90% av de 219 nasjonale forbundene tilhørende FIVB - verdens ledende organisasjon for idrettene volleyball og sandvolleyball - og utgjør totalt 227 delegater som var tilstede i Tokyo. I løpet av FIVB verdenskongressen ble det avholdt valg på styreleder, ulike counsils og kommisjoner samt på FIVBs president, der den sittende presidenten Dr Ruben Acosta Hernandez ble enstemmig gjenvalgt.

 

Dr. Bahr hadde vært medlem av FIVBs medisinske kommisjon fra 1998 til 2000 da han ble valgt til president. Presidentskapet i FIVBs medisinske kommisjon er en viktig posisjon innen internasjonal idrettsmedisin, ettersom den representerer en av de største olympiske idretter med stor interesse i alle kontinenter. Dr. Bahr er selv tidligere norsk landslagsspiller med 58 kamper og flere mesterskapstitler fra 1978 til han la opp i 1983. Han var også landslagstrener fra 1986 til 1990 med en total statistikk på 40 seire og 17 tap, et lag som ble nordiske mestere i 1988. Han har også vært involvert i norske sandvolleyball-lag siden tidlig på 1990-tallet og er for tiden landslagslege for de norske sandvolleyball-lagene.

 

Les mer om Roald Bahr og hans prosjekter her.