Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Ny korsbåndsstudie i kvinnenes eliteserie i håndball

Ny korsbåndsstudie i kvinnenes eliteserie i håndball

Introduksjon

Senter for idrettsskadeforskning, i samarbeid med Norges håndballforbund, gjør i disse dager omfattende testing av alle lagene i kvinnenes eliteserie samt landslaget. Testene gjøres på Norges idrettshøgskole.

Hensikten med studien er å få bedre kunnskap om bl.a. muskelstyrke, bevegelighet, balanse og finteteknikk og skulderfunksjon blant spillerne. Denne kunnskapen vil i de nærmeste årene også benyttes til å øke vår forståelse om årsaker til korsbånd- og skulderskader. På sikt er målsettingen å utvikle nye, individuelt rettede og optimaliserte programmer for forebygging av slike skader.

 

Testpersonellet består av bl.a. seks masterstudenter i idrettsfysioterapi ved idrettshøgskolen, tre tyske og to japanske gjesteforskere, samt flere vitenskapelige assistenter. Prosjektgruppa består også av doktorgradsstipendiat Kathrin Steffen, førsteammanuensis Grethe Myklebust, og forsker Tron Krosshaug (prosjektleder). Eirik Kristianslund, som går medisinstudiets forskerlinje, har stått for kontakten med klubbene og koordinering av testplaner, og har sammen med Krosshaug vært hovedansvarlig i å planlegge prosjektet.

 

Les mer om prosjektet her

 

Les artikkel i VG (Søndag 17.06.2007) her

Les artikkel i abc.nyheter.no her

Les artikkel i Bergens Tidende her

Les artikkel i Dagens medisin her

 

Se bilder fra noen av testene nedenfor.