Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Ny IOC spesialutgave av British Journal of Sports Medicine

Ny IOC spesialutgave av British Journal of Sports Medicine

Introduksjon

Den nye utgaven av BJSM´s spesialnummer, utgitt i samarbeid med den Internasjonale Olympiske Komité (IOC), er akkurat sluppet ut.

Mange av artiklene i denne utgaven problematiserer utfordringene utøverne i allerede ung alder kan stå ovenfor for å holde seg skadefri og frisk for å nå idrettslige prestasjoner på toppnivå.

 

Med Vancouver OL fortsatt i frisk minne, er et av høydepunktene i dette heftet en oversiktsartikkel over skader og sykdomstilfeller registrert under lekene i Vancouver, og undersøkelsen kunne avdekke en høy skaderisiko i en rekke idretter.

 

Med bakgrunn i funnene kan IOC videreføre sitt viktige arbeid mot utviklingen av skadeforebyggende tiltakk mer målrettet.

 

Arbeidet i Vancouver ble ledet av IOC, og rapporten skrevet av en arbeidsgruppe med Lars Engebretsen og Kathrin Steffen i spissen.

 

I den aktuelle utgaven er det kommet med 4 andre artikler fra vinteridretter; hvor en av disse er en 3 sesongers skaderegistrering av freestyle World Cup utøvere i regi av FIS og Senter for idrettsskadeforskning. Artiklene omhandler skaderisikoen i snowboard og freestyle, og effekten av skadeforebebyggende tiltak som hjelm og ryggbeskyttelse.

 

To andre artikler, også disse fra Senter for idrettsskadeforskning, faller midt i fotballsesongen og bør leses. Disse kommer med klare budskap: ”Tren skadeforebygging to ganger i uken og skaderisikoen går ned” og ”Fotballspill på 3. generasjons kunstgress er ikke farligere enn spill på naturgress”.

 

Redaktørene for IOC spesialutgavene til BJSM er Lars Engebretsen, Head of Scientific Activities i IOC og Kathrin Steffen, IOC og Senter for idrettsskadeforskning.

 

 

 

Vil du lære mer om idrettsskader, skade- og sykdomsforebygging?

 

Ikke glem den neste verdenskonferansen om den idrettsutøvers helse, the IOC World Conference on Prevention of Injuries & Illness in Sport, som avholdes i Monaco 7.-9. april 2011. Her vil det bli presentert mer enn 200 nye forskningsrapporter, og det vil være et variert program for både forskere, fysioterapeuter og idrettsmedisinere.