Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Ny bok om volleyballmedisin

Ny bok om volleyballmedisin

Introduksjon

Volleyball, med dr. Jonathan Reeser og professor Roald Bahr som redaktører, er nylig utgitt av Blackwell Publishing. Volleyball representerer den foreløpig siste boken i den anerkjente serien "Handbook of Sports Medicine and Science" som utgis av IOKs medisinske kommisjon. Hver bok i serien er tenkt til å fungere som en håndbok for personer som arbeider med konkurranseutøvere i spesifikke idretter. Boken er rettet mot trenere, idrettsleger, og fysioterapeuteri tilegg til utøverne selv.

 

Ny bok om volleyballmedisin er i handelen

Som innholdsfortegnelsen viser gir Volleyball en omfattende oversikt over både kliniske og vitenskapelige aspekter ved volleyball. Med bidrag fra anerkjente fagfolk fra syv ulike land, integrerer boken grunnleggende og anvendt kunnskap som samtidig er omfattende i sin tilnærming, praktisk i innhold og lett tilgjengelig. Volleyball som idrett er i rivende utvikling og Volleyball vil fungere som en oppdatert kilde til kunnskap og bedre medisinsk og idrettsfaglig støtte til volleyballutøvere.

 

Volleyball er et resultat av et samarbeid mellom en rekke medforfattere. Redaktør Jonathan C. Reeser leder avdeling for idrettsmedisin og rehabilitering

ved Marshfield Clinic i Marshfield,

Wisconsin, USA.

Han leder også det amerikanske volleyballforbundets komite for idrettsmedisin og vitenskap. ProfessorRoald Bahrleder Senter for idrettsskadeforskning og idrettsmedisinsk seksjon ved Norges idrettshøgskole. Han har tidligere spilt på det norske landslaget. Reeser og Bahr samarbeidet nylig om studien The FIVB Beach Volleyball Injury Study: Skader blant profesjonelle beachvolleyballspillere, som ble publisert i januarutgaven av American Journal of Sports Medicine.

 

Innholdsfortegnelse

 

1 Biomechanics of volleyball skills


2 Physiologic demands of volleyball


3 Principles of conditioning for volleyball


4 Nutrition


5 The role of the volleyball medical professional


6 Volleyball event management


7 The epidemiology of volleyball injuries


8 Environmental concerns in volleyball


9 Upper limb injuries


10 Lower limb injuries


11 Other injuries


12 Injury rehabilitation concepts


13 Injury prevention


14 Youth volleyball


15 Gender issues in volleyball


16 Diabled volleyball athletes


17 The elite volleyball athlete


18 Ergogenic aids


19 Vision training for volleyball


20 Volleyball sports psychology

 

 

To order, visit Blackwell Science: http://www.blackwellpublishing.com/book.asp?ref=0632059133