Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Ny bok om langrennsmedisin

Ny bok om langrennsmedisin

Introduksjon

Dr.Ola Rønsen fra Toppidrettssenteret og professor Gerald Smith, den nye lederen av biomekanikklaboratoriet ved Norges idrettshøgskole, er to av fire bidragsytere til den nye håndboken om langrenn. Håndboken er den foreløpig siste i serien Olympic Handbook of Sports Medicine, som utgis av den internasjonale olympiske komite i samarbeid med Blackwell.

 

Den nye håndboken om langrenn. Dr. Rønsen har bidratt i kapitlene som omhandler medisinske og praktiske aspekter ved langrenn. Hans bidrag er for en stor del på hans erfaringer som lege for det norske langrennslaget i perioden 1994-98, inkludert OL i Nagano 1998. Han var landslagslege for de norske skøyteløperne under OL på Lillehammer 1994, og har fungert som lege for alpinlandslaget i perioden 1998-2002, inkludert OL i Salt Lake City 2002. Professor Smith har skrevet kapittelet om biomekanikk i langrenn, som i stor grad baseres på hans egen forskning på dette feltet.

 

 

 

 

 

 

 

Håndbokens mål er å gi leger, fysioterapeuter, trenere og utøvere som er involvert i langrenn grunnleggende og anvendt informasjon om langrennssporten. Mange av temaene som blir diskutert i boken, f. eks. beskrivelsen av hvilket ansvar, plikter og dilemmaer en idrettslege som arbeider med lag står overfor, vil også være av interesse for idrettsmedisinere som er involvert i andre idretter enn langrenn.

 

 

 

1. Fysiologi i langrenn

 

2. Biomekanikk i langrenn

 

3. Trening for langrennsutøvere

 

4. Medisinske aspekter i langrenn

 

5. Spesielle og praktiske temaer i langrenn

 

6. Psykologiske faktorer i langrenn

 

 

Utgiver: Blackwell Science Inc; 1st edition

 

Sider: 156 pages

 

ISBN: 0632055715