Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen IOC satser mer på ungdom, utøvere, forebygging og helse

IOC satser mer på ungdom, utøvere, forebygging og helse

Introduksjon

Den 13. olympiske kongressen er avsluttet i København og det er enighet om et sett med anbefalinger, hvor fokuset rettes mot ungdom og idrettsutøvere.

"Youth and athletes are equally at the heart of the Olympic Movement.”

 

Som en sentral del av strategien for å få flere barn og ungdom i aktivitet anbefaler IOC eksplisitt at idrettslag og skoler nå må samarbeide tettere, gjennom tiltak blant annet rettet mot felles aktivitetsutvikling.

 

Norges idrettsforbund sine nettsider kan du lese hva generalsekretær Inge Andersen hadde å rapportere fra kongressen.

 

- IOC har i våre øyne nå sendt ut fremtidsrettede og konstruktive signaler i forhold til den massive utfordringen det er å få flere barn og ungdom i fysisk aktivitet. Dette gir oss inspirasjon til ytterligere å vektlegge og prioritere denne gruppen, og sier oss at vi er på riktig spor med vårt arbeid, sammen med stat, fylker og kommuner, for mer idrettaktivitet innenfor hele idrettsbevegelsen generelt og inn mot skolen spesielt, sier Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen.

Et annet viktig redskap IOC peker på i så måte er det nyutviklede konseptet med Ungdoms-OL; ”The Youth Olympic Games are a unique opportunity in the history of the modern Olympic Movement to raise the bar worldwide in terms of the delivery of educational and sports programmes for all young people, and to determine future action by the IOC and the Olympic Movement with regard to youth educational and sports programmes."

Andersen påpeker at det er ingen tvil om at IOC nå peker ut en tydelig retning og fremviser et engasjement i verdenssamfunnet ved å ta en internasjonal posisjon i det forebyggende helsearbeidet. IOC har ambisjoner om å innlede et globalt samarbeid med FN på området. IOC appellerer til de nasjonale olympiske komiteer om å rette et sterkere fokus på de ovennevnte utfordringene også nasjonalt.

Alle de nasjonale olympiske komitéene stilte seg bak den vedlagte sluttrapporten; The Olympic Movement in Society”, fra kongressen i København.


 

Les sluttrapporten.