Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen IOC konsensus på fremre korsbåndskader

IOC konsensus på fremre korsbåndskader

Introduksjon

Den Internasjonale Olympiske Kommite (IOC) arrangerte nylig et konsensusmøte hvor viktige aspekter vedrørende ikke-kontakt fremre korsbåndskader ble diskutert. Tyve forskere fra ulike land var invitert til å utarbeide en konsensusuttalelse på epidemiologi, risikofaktorer, skademekanismer, operasjonsteknikker, rehabilitering og forebygging.

Møtet fant sted i IOCs hovedkvarter i Lausanne, Sveits, under ledelse av professor Lars Engebretsen. Lars Engebretsen er i tillegg til å være leder for Senter for idrettsskadeforskning også ansatt som ”Head of Scientific Activities” i IOC. Professor Pär Renström var også med og ledet møtet. Senter for idrettsskadeforskning var i tillegg representert ved Grethe Myklebust som deltok i gruppene for epidemiologi og forebygging. Tron Krosshaug deltok i gruppen som utarbeidet konsensus vedrørende mekanismene for skade.

 

 

Den endelige konsensusrapporten vil bli publisert i et internasjonalt fagtidsskrift. I tillegg vil IOC lage en presseuttalelse. Denne kan etter hvert vil bli å finne på hjemmesiden for IOC Medical commision.

 

Gå til IOC Medical Commission her.