Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen FIFA utnevnelse til Senter for idrettsskadeforskning

FIFA utnevnelse til Senter for idrettsskadeforskning

Introduksjon

Utnevnelsen til et FIFA Medical Center of Excellence fant sted fredag 15. mai på Norges idrettshøgskole med prominente gjester fra FIFA, norsk idrett og kultur tilstede.

Mario Bizzini, Prof. Dr. Jiri Dvorak FIFA Chief Medical Officer, Prof. Rolad Bahr, Tove Paule, Prof. Lars Engebretsen, Sondre Kåfjord og Paul Glomsaker  Løsningen er å forhindre skader- Forskningen fra Senter for idrettsskadeforskning har hatt innvirkning i FIFA sa Prof. Dr. Jiri Dvorak og la spesielt vekt på prosjektet SPILLEKLAR!   Dette prosjektet viser at man kan redusere skader med 50% dersom man fullfører et 20 min oppvarmingsprogram før hver trening. - Det er grad av gjennomføringen det handler om, og målet er å forhindre skader. Derfor er det svært viktig å implementere forskningsresultater, understreket Prof. Dr. Jiri Dvorak.   - Utnevnelsen representerer en stor anerkjennelse for norsk idrettsmedisin og spesielt for de kliniske fagmiljøene ved Olympiatoppen og Ullevål universitetssykehus og forskningsmiljøet ved Senter for idrettsskadeforskning på Norges idrettshøgskole, sier professor Roald Bahr ved Norges idrettshøgskole  En av 10 i verdenDet finnes 10 FIFA Medical Centres of Excellence i verden og en av de er nå Senter for idrettsskadeforskning. - Akkrediteringskravene er strenge, og det legges særlig vekt på forskning på skader i fotball. Det er hyggelig å se at de mange forskningsprosjektene om fotballskader som er gjennomført ved Senter for idrettsskadeforskning de siste årene blir høyt verdsatt av FIFA, sier Roald Bahr.   Hvorfor etablere FIFA Medical Center of Excellence?
Målet til FIFA med å etablere et nettverk av Medical Centres of Excellence er å sikre at spillere på alle kontinenter vet hvor de skal henvende seg for å få ekspertbehandling innen fotballmedisin.   Ekspertene ved disse sentrene har mye mer å tilby enn bare diagnostisering og behandling av skader.  De kan også lære vekk hvordan man skal unngå skader i utgangspunktet ved hjelp av riktig skadeforebyggende trening. Informere om ernæring og hvordan det innvirker på prestasjon  Hjelpe til å bli en bedre spiller  - ”We want every player to fully benefit from prevention, treatment and rehabilitation, as well as optimisation of their performance based on the state-of-the-art in football medicine," says Prof. Jiri Dvorak”, FIFA Chief Medical Officer and Chairman of F-MARC.   www.skadefri.no- Formidling av forskning til breddeidretten. Dette er kanskje den viktigste oppgaven Senter for idrettskadeforskning har, sa Paul Glomsaker, ekspedisjonssjef i Kirke- og Kulturdepartementet. Senter for idrettsskadeforskning har tatt utfordringen og lansert egne nettsider. SKADEFRI! er utviklet for å gi norsk idrett på alle nivå lett tilgang på oppdatert informasjon om idrettsskader - med vekt på øvelsesprogram og andre tiltak for å forebygge de mest vanlige og mest alvorlige skadene.  Her er de 10 godkjente FIFA Medical Centre of Excellence
Det første FIFA Medical Centre of Excellence, Schulthess clinic i Zurich åpnet i mai 2005. I dag er følgende sentrer godkjent:   

- Adidas Sports Medicine Centre, Auckland/New Zealand 

- Centre for Exercise Science and Sports Medicine, University of

  Witwatersrand, Johannesburg/South Africa

- Orthopaedic Clinic Munich-Harlaching, Munich/Germany

- Santa Monica Orthopaedic and Sports Medicine Group

- Schulthess Clinic, Zurich, Switzerland

- St Marianna University School of Medicine, Kawasaki, Japan

- UCT/MRC Research Unit for Exercise Science & Sports Medicine,

  University of Cape Town and the Sports Science Institute of South

  Africa

- Oslo Sports Trauma Research Center

  (Senter idrettsskadeforskning)

- ASPETAR - Qatar Orthopaedic and Sports Medicine Hospital

- Universitätsklinikum Regensburg