Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Den første av 2 spesialhefter i BJSM fra de 2012 London lekene

Den første av 2 spesialhefter i BJSM fra de 2012 London lekene

Introduksjon

Den nye spesialutgaven av British Journal of Sports Medicine - Injury Prevention & Health Protection (BJSM IPHP) er nettopp sluppet ut og fokuserer på de Olympiske og Paralympiske leker.

Vi husker fremdeles “the London Games” som en av de mest begivenhetsrike sportsbegivenheter noensinne. OL var en ubetinget suksess, og dekning av de Paralympiske Leker var enestående, folkemengden satt rekorder.

 

Et ”must-read” for alle idrettsklinikere og -forskere

 

Det første av 2 spesialhefter fokuserer på forskningsinitiativer under de Olympiske og Paralympiske Lekene og dekker et bredt spekter av emner:

 

- Fra prosjekter innen skade- og sykdomsovervåking,

 

innsikt i poliklinisk arbeid, optiker- og farmasitjenester,

 

og ny forskning fra såkalte høyrisiko idretter, som boksing, taekwondo, og downhill-sykling.

 

Rollen til IOC og IPC er å etablere evidensbasert kunnskap, støtte forskning og spre kunnskap i samarbeid med de internasjonale og nasjonale idrettsforbund.

 

Editor´s valg

Hjertet av dette spesialhefte er ingen tvil presentasjonen av data fra 2 omfattende prosjekter gjennomført i London av henholdsvis IOC og Den Internasjonale Paralympiske Komité (IPC): overvåking av utøverens helse.

Systematisk skade- og sykdomsovervåking er en grunnleggende forutsetning for å verne om idrettsutøverens helse.

 

I London hadde minst 11% av de olympiske utøverne pådratt seg en skade under Lekene og 7% en sykdom uten at en bestemt idrett hadde pekt seg ut.

 

Den Internasjonale Paralympiske Komité gjennomførte sin første studie på skade- og sykdomsovervåking under Sommerlekene. Den totale insidensen av ny skader og sykdom var sammenlignbar med dem til OL-utøvere. Den høye andelen av skader i overkropp hos den paralympiske utøveren vil trenge ytterligere oppmerksomhet i det forebyggende arbeidet.

   

Healthcare challenges at the Olympic Games

Les de 2 warm-ups: "Healthcare challenges at the Olympic Games" av sjefslege under London Lekene Dr. Richard Budsjett og "London 2012 Paralympic Games: bringing sight to the blind?" av Dr Nick Webborn.

 

Spesialutgavene i British Journal of Sports Medicine (BJSM IPHP), støttet av IOC, kommer ut 4 ganger i året og er ledet av professor Lars Engebretsen, Head of Scientific Activities i IOC, og Dr. Kathrin Steffen, Senter for idrettsskadeforskning.

 

Nyt! ”Celebrating Londons olympiske og paralympiske leker”

 

Se også opp for den 2. olympiske og paralympiske BJSM IPHP som kommer ut i september!