Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen ”Årets beste” i forbedret utgave

”Årets beste” i forbedret utgave

Introduksjon

Den moderne medisinske faghåndboken, IDRETTSSKADER, har fått svært god omtale fra fagmiljø på begge sider av Atlanterhavet. Nå kommer den i ny og forbedret utgave – og gis også ut på spansk og forenklet kinesisk.

IDRETTSSKADER er en omfattende illustrert guide til diagnostikk, behandling og forebygging av både akutt- og belastningsskader i forbindelse med fysisk aktivitet. Boka er pedagogisk oppbygd i struktur og visuelt uttrykk, og tilnærmer seg problematikken kroppsdel for kroppsdel, skade for skade, fra topp til tå.

 

 

Hver del er skrevet og tilrettelagt av Norges ledende eksperter på de respektive områdene. I siste utgave er kapittel 4, om hodeskader, blitt omfattende revidert. I tillegg har boka som helhet gjennomgått en generell justering. Boken finnes allerede på norsk, svensk, spansk, amerikansk engelsk og forenklet kinesisk. I løpet av 2008 gis den ut på gresk og i 2009 på tradisjonell kinesisk.

 

 

Rikt illustrert – varmt omtalt

Boka er i Norsk Idrettsmedisin, medlemsbladet til Norsk Idrettsmedisinsk Forening, beskrevet som ”et must for alle leger og fysioterapeuter” – og anbefales spesielt for primærleger. Svensk Idrottsmedicin rangerer boken blant de fremste idrettsmedisinske bøkene på verdensbasis, mens den anerkjente britiske medisinske publikasjonen British Journal of Sports Medicine (BJMS) i 2006 omtalte den engelskspråklige utgaven som Årets bok. Også BJMS peker på bokas steg-for-steg tilnærming og anbefaler den for allmennleger, så vel som både nyutdannede og erfarne spesialister.

 

 

En vesentlig grunn til oppmerksomheten boka har fått, er illustrasjonsmaterialet. IDRETTSSKADER inneholder over 300 unike anatomiske fargetegninger, over 160 tegninger av øvelser for rehabilitering og over 130 røntgenbilder og andre bilder. Den medisinske illustratøren Tommy Bolic har høstet mange lovord for tegningene i boka.

 

 

Bestilling av IDRETTSSKADER

 

 

IDRETTSSKADER kan bestilles i Norge via Norli bokhandlere – www.norli.no, veiledende pris er 698 kroner (pr. 20. november). For andre språkversjoner, se under.

 

Svensk: Sisu Idrottsböcker – www.sisuidrottsbocker.se

Amerikansk engelsk: Human Kinetics - www.humankinetics.com/

Spansk: Medica Panamerica - www.medicapanamericana.com/

Kinesisk:Peoples Sports Publishing House of China - http://bjcopyright.org.cn/xinwen/danwei-9e.htm