Senter for idrettsskadeforskning

Hovedinnhold på siden

Informasjon om en nyhet med tittelen Achilles - Unngå skader. Bli bedre

Achilles - Unngå skader. Bli bedre

Introduksjon

Ny, gratis DVD lansert. Skader kan forebygges! Dette er et hjelpemiddel for å forebygge skader i din idrett. Filmen er utviklet av Senter for idrettskadeforskning i samarbeid med Norsk Tipping. Øvelser, tips og råd er basert på flere års forskning.

 

 

Unngå skader!

Idrettsskader utgjør rundt 17% av alle personskader i Norge. De representerer følgelig et stort problem både for idretten og samfunnet, og ikke minst for den enkelte som skades. Alle lag i eliteserien i håndball mister hvert år en spiller pga. korsbåndskader. Noe som utgjør et helt lag pr. sesong! 
 

For den enkelte vil enhver skade vært et tilbakeslag for utviklingen som idrettsutøver. Derfor er det viktig å unngå skader. Erfaring fra flere forsøksprosjekter har vist at forebyggende trening kan redusere skaderisikoen betydelig. Denne DVDen er en instruksjon rettet mot utøvere innen ballidrett, spesielt fotball og håndball. Dette er store idretter med mange skader hvert år, og potensialet for skadebegrensning er stort. Men overføringsverdien til andre idretter er stor, bruk fantasi og tilpass øvelsene til din idrett.

 

DVD`en vil være et nyttig verktøy for trenere, ledere og utøvere som vil forebygge idrettsskader. Den viser totalt 24 øvelser, med hovedvekt på ankler, knær og hamstrings.

 

Øvelsene som vises kan gjøres individuelt, to og to eller i grupper. De er enkle å utføre og krever minimalt av utstyr. Lykke til!